Retourneren & Annuleren

Retourneren
Bent u na ontvangst van uw bestelling toch niet zo tevreden? Dan heeft u 30 dagen de tijd om ons hiervan op de hoogte te stellen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. De producten dienen in dezelfde staat als bij de levering geretourneerd te worden.

U kunt ervoor kiezen om producten door ons te laten ophalen en/of verzenden. Hier zitten geen kosten aan verbonden en is wordt het gratis opgehaald.

Annuleren van de bestelling
Bij Wolff Blitz Interior kunt u bijna altijd uw bestelling annuleren. Voor het annuleren van een bestelling worden geen kosten in rekening gebracht.

Annuleren producten op maat
Zolang de productie van uw product niet is gestart, kunnen wij de bestelling op maat binnen 24 uur annuleren. Na 24 uur worden er minimaal 50% annuleringskosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 24 uur worden geen annuleringskosten in rekening gebracht!

Vaak starten wij het productieproces binnen een paar uur in, dus hoe sneller u ons op de hoogte stelt van de annulering, hoe prettiger het is voor beide partijen. Als uw bestelling is verzonden, dan gaat het retourproces in werken.

Klachten
Bij Wolff Blitz Interior kunt u er zeker van zijn dat uw aankoop correct en zonder schade wordt geleverd. Is dit niet het geval? Onze oprechte excuses hiervoor.

Uw klachten kunt u eenvoudig via de mail melden. U kunt klachten over elk onderwerp melden, of het nu gaat om onze producten of onze diensten. We ontvangen graag goede foto’s waarop de klacht te zien is. U ontvangt binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw klacht een inhoudelijke reactie van ons.

Om aanspraak te kunnen maken op de garantie dient u ons per mail foto’s en of video’s te verzenden. Graag ook uw klacht schriftelijk vermelden, zodat wij het in behandeling kunnen nemen. U kunt alle informatie sturen naar info@wolffblitzinterior.com.

Banken en op maat gemaakte artikelen worden in eerste instantie gerepareerd / onderdeel vervangen. Indien dit niet mogelijk is dan wordt een vervangend artikel geregeld.