Garantie

Wolff Blitz Interior staat er voor dat onze producten volgens de vermelde specificaties en aan de redelijke eisen voldoen. Dit staat omschreven in onze algemene voorwaarden.

Wolff Blitz Interior service – 2 jaar garantie

Met de 2 jaar garantie service zorgen wij ervoor ervoor dat uw meubilair er ook lang als nieuw uit blijft zien. Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie betekent dat een product is of moet doen wat de consument redelijkerwijs kan verwachten. Naast de wettelijke garantie bieden wij ook 2 jaar een Wolff Blitz Interior garantie.

In het geval van onderstaande punten is de garantie niet geldig;

  • Normale slijtage. De stof kan wat gaan rimpelen, pillen, losser zitten of de vulling zakt wat in. Dit zijn natuurlijke gevolgen van gebruik. Meubels vergen dan ook onderhoud zoals het regelmatig strak vegen van de stof om rimpeling tegen te gaan of het opkloppen van de kussens om de vulling te herverdelen.
  • Condities veroorzaakt door gebrekkig of geen onderhoud.
  • Montage en installatie die niet in overeenstemming zijn met de gebruiksaanwijzing.
  • Vlekken of beschadigingen door externe factoren zoals etenswaren, vloeistoffen, direct zonlicht of huisdieren.
  • Gescheurd doek aan de onderzijde van het meubel. Bij de meeste meubels is de onderkant bedekt met een zeer dunne stof die gemakkelijk kan scheuren, bijvoorbeeld tijdens transport. Deze stof heeft geen functionele betekenis en is daarom uitgesloten van garantie.

Bij aankoop van een showmodel gelden aangepaste garantievoorwaarden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice of vraag ernaar in onze Design Gallery.